1 juni 2016

Deze namiddag heb ik de apideakastjes gevuld met een bekertje bijen uit de honingzolder van een groot volk. Bij thuiskomst bleken er al 3 koninginnen te zijn uitgelopen in de broedstoof. Ik heb ze gemerkt en in een apideakastje laten inlopen. Overmorgenavond gaan de kastjes dan naar de bevruchtingsstand.

Door de wateroverlast is het niet mogelijk om dit weekend het phaceliaveld terug te frezen. De opkomst van het phaceliazaad was zo laag dat ik dit veld helemaal terug dien in te zaaien. Door de regen van de voorbije dagen zal het echter nog een tweetal weken duren vooraleer het perceel droog genoeg is. Blijkbaar lukt het dit jaar niet. Ook vorige maand moest ik de planning al uitstellen wegens wateroverlast. Het veldje met mosterd, boekwijt en zonnebloemen was ook volledig ondergelopen, doch deze plantjes staan al wat steviger en overleven misschien.