19 maart 2016

Het tweede lammetje is geboren. Deze namiddag terwijl ik bezig was in de moestuin. Terwijl de moeder aan haar bevalling bezig was, heb ik de moestuin gefreesd en enkele verhoogde bedden gemaakt. Deze verhoogde bedden ga ik nu nog opvullen met verse potgrond en dan kan er gestart worden met zaaien en planten. Voor de sjalotjes, de tuinbonen en de peulerwten wordt het zo’n beetje tijd.

Vanavond heb ik dan nog heel wat voorgezaaid in de serre. Broccoli, bloemkool, witte kool, koolrabi, paprika, pepers, koolrabi, prei en enkele soorten tomaten. Tevens heb ik weer wat sla, rucola en radijsjes gezaaid. Dit doe ik om de 14 dagen.

DSC_1095.JPG

De terrasplanten kunnen ondertussen ook terug een nieuwe laag potgrond krijgen. Vermits ik ze niet elk jaar verpot, geef ik ze wel jaarlijks een nieuwe bovenlaag.

DSC_1094.JPG

Op het terras beginnen de bollen ondertussen ook aan hun bloeifestijn. Zodra ze zijn uitgebloeid, krijgen de bollen een plekje in de tuin en gaan er zomerbloeiers in de potten.

DSC_1092.JPG

DSC_1091.JPG