17 maart 2016

De wilgen staan in bloei! De eerste bomen kleuren geel en dat is exact een week vroeger dan vorig jaar. De bijen hadden vandaag een superdag. Weldra gaat het bijenfeest van start. Zo is er dit weekend weer plantenruildag bij de Verenigde Taxanders en een week later, op paasmaandag, is er de grote bijenmarkt in Houthalen-Helchteren. Ik heb alvast mijn inventaris opgemaakt en weet nu precies welke items ik me dit jaar nog moet aanschaffen.

Ik heb nog enkele apideakastjes nodig en wat kleiner materiaal om kasten te maken. Gisteren heb ik nog een lading cederplanken gekocht om een tiental honingzolders bij te maken en enkele broedbakken. Ik heb ze gisteren dan nog even geschaafd en ga ze volgende week op maat zagen. Ik heb niet altijd de tijd om met de combiné te werken, maar alle delen in elkaar schroeven kan ik makkelijk ’s avonds doen. Ik wil de honingzolders in elk geval begin april klaar hebben. De broedbakken kunnen nog wel enkele weken wachten. Het scheelt alvast dat ik het cederhout niet hoef te verven.

Ik heb de volken vanmiddag nog eens bekeken en ze doen het allemaal prima. Maar voor vijf volken heb ik geen standplaats en ook geen materiaal. Deze volken staan dus vanaf vandaag op Kapaza! te koop. Het gaat om drie jonge volken van vorig jaar en twee productievolken. De kasten zelf worden niet verkocht. Deze zou ik graag nog een verflaag geven alvorens ze in mei terug in te zetten.DSC_1076.JPGDSC_1075.JPGDSC_1074.JPGDSC_1073.JPGDSC_1072.JPG