7 december 2015

Vandaag heb ik de volgende 4 kempische kasten behandeld met de oxomat en weer hield de batterij er voortijdig mee op. Vermoedelijk geeft een jumpstarter niet voldoende om langer mee te werken. Om volgend weekend de kasten in Gerhagen te kunnen afhandelen, heb ik maar een nieuwe autobatterij gekocht. Ik kan deze met mijn batterijlader altijd wel terug opladen en zelfs tijdens het rustseizoen onderhouden. Vermoedelijk gaat dit beter  werken. Met het monteren van het filmpje had ik gisteren ook wat problemen.

Ik heb de laatste tijd mijn filmpjes gemonteerd met Windows Live Movie Maker, maar spijtig genoeg kan dit niet meer na de recente update naar Windows 10. Eerst heb ik dan maar geprobeerd om de clips te ordenen met het meegeleverde programma van de camera. Dit bleek huilen met de pet op. Dan maar een zoektocht aangevat op het web en uiteindelijk een trial versie geprobeerd van Wondershare Video Editor. Dit ging zeer vlot maar bij het opslaan gaf de trial versie een watermerk over het ganse beeld. Dus niet bruikbaar. Dan maar betaald voor de volledige versie en het filmpje weer opgeslagen. Het resultaat heb ik zojuist op YouTube geplaatst.

Regelmatig krijg ik lege honingpotten terug en soms zijn dat potten van andere imkers. Regelmatig krijg ik zo potten waarvan de etiketten niet of zeer moeilijk zijn te verwijderen. Nochtans zou dit geen probleem mogen zijn. Ik print mijn etiketten zelf af en kleef ze met melk op de bokalen. Bij het afwassen van de lege pot laat het etiket dan zeer vlot los terwijl het toch stevig zat vastgekleefd. Ook hier heb ik een filmpje van op YouTube gezet.