9 juli 2015

De schudzwermen staan op de stand, elk naast een productievolk, en de controle ging vlot gisteren.

Het invoerkooitje heb ik weggenomen en er was al duidelijk raataanbouw zichtbaar. Ik keek alleen maar tussen de ramen maar heb ze nog niet gelicht. Ik wil niet het risico lopen dat ze hare majesteit inballen. De volkjes zijn voorzien in al hun behoeften. Ze hebben twee ramen met voer en stuifmeel en centraal 4 waswafels. Ik heb ze ook een voerbakje opgezet en volgende week zal ik een grondiger controle doen op eileg.

Met het apideakastje is wel iets misgelopen. Toen ik het vlieggaatje opende op de bijenstand, zoemde het kastje normaal, maar na 24 u was het doods stil en lagen alle bijen, op enkele na, dood op de bodem van het apideakastje. Het tweede apideakastje dat ik bij had om te plaatsen, heb ik dan maar mee terug naar huis genomen om in de tuin te zetten. De dode bijen moet ik nog wel eens naderbij bekijken.