3 januari 2015

Allereerst voor iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst! Met vooral een goede gezondheid! Voor uzelf en uw geliefden. En natuurlijk ook voor uw bijen, andere dieren en planten.

Vorige week heb ik me het nieuwe tuinboek van Rob Herwig aangeschaft. Een e-boek dat je kan downloaden voor een spotprijsje. Zeer interessant en de rechtstreekse links naar zijn YouTube filmpjes maken het een zeer bruikbaar werkstuk. Ik heb het ook dadelijk op mijn smartphone geïnstalleerd. http://herwiggarden.info/ Het lezen van tuinboeken tijdens de wintermaanden maakt het wachten op het voorjaar er echter niet gemakkelijker op. Het geeft je enorm veel zin om er dadelijk in te vliegen. Maar gelukkig is er nog voldoende werk voorzien voor de volgende maanden. De moestuin dient nog te worden aangepakt en de fruitbomen en de kleinfruitstruiken moeten nog worden gesnoeid. De vijgenboom en de druivelaar zijn in december al gesnoeid. Dit om door een vroegtijdige sapstroom het bloeden bij deze soorten te voorkomen.