oxaalzuur in ecokast

Het resultaat van de OZverdamping in de ecokasten ben ik vandaag eens gaan bekijken. Door de achterruit heb ik een goed zicht op de bodemplank. Er zijn enorm veel varroamijten gevallen. Op deze foto is het toch vrij goed zichtbaar.

ecokast, oxaalzuur, mijtenval

Elk bruin stipje is een mijt! De behandeling was dus meer dan nodig. De ecokasten zijn dus behandeld bij de opstart door oxaalzuur te sproeien op het volk vooraleer ze in de kast te zetten. Nu zijn ze in december behandeld met een oxaalzuurverdamping en dat is dus vermoedelijk wel een absoluut minimum. Ook een ecovolk moet worden behandeld. We zullen later zien of er meer en andere behandelingen nodig zijn.

De afgezette kristallen op de kastdelen zijn momenteel bijna niet meer zichtbaar. Of er dan nog OZ in het hout zit, blijft een vraag. De droge kristallen zijn wel bijna allemaal verdwenen voor het blote oog binnen 4 dagen.

PC180190.JPG