31 juli 2014

De eerste 8 volken zijn behandeld met mierenzuur: vier met een Liebigverdamper en vier met een universeel verdamper. Gedurende drie dagen werd er 50 ml verdampt. Vermits ik slechts 8 verdampers heb, kregen de resterende vier volken op de stand gisterenavond pas een verdamper. Gelukkig blijven de temperaturen nog even rond de 20-25°C. Volgende week moet ik ook nog drie volken behandelen op de andere stand. Daar moet eerst nog een extra broedkamer worden afgenomen. Het grootste volk daar had namelijk twee broedbakken en die heb ik 2 weken geleden gesplitst met een moerrooster. In de bovenste heb ik slechts een beetje broed gelaten dat zo nog kon uitlopen. De broedramen die ik zo volgende week nog recupereer, worden geslingerd of dienen als voerramen voor andere volken. Na de inwintering krijgen alle Kempische volken dan nog een tweede mierenzuurverdamping in september.