15 maart 2014

De twee oude volken aan het waterbroek zijn nagekeken. Enkele mooie platen broed en nog weinig plaats. Maar ze hadden veel te veel voer en daarom heb ik ervoor gekozen om ze twee waswafels te geven naast het broednest. Hierdoor hebben ze weer wat plaats. En als ze de volgende dagen weinig buitenkomen, eten ze wel plaats voor de eileg. Ze hebben dan in elk geval geen dubbele bak te verwarmen. Natuurlijk moet ik het deksel wel even lichten volgende week voor een controle. En als het warmer wordt, is een tweede broedbak er dadelijk opgezet. Tijdens de controle hebben we zelfs even bezoek gehad van iemand die vaak in de buurt jogt. Hij had ooit mijn gegevens genoteerd aan de poort en vanmorgen had hij me gebeld om te vragen of ik wat bijenplanten kon gebruiken. Deze namiddag kwam hij dan langs en hij heeft ze zelf geplant waar ik ze wou hebben. De brave man had zelfs een zak plantgrond en een schop bij. Ik heb hem natuurlijk beloond met een lekkere pot honing.

De segebergers hebben we ook even gecontroleerd. Alle vier met een mooi broednest en de oude zaten boordevol voer. Hier heb ik enkele ramen uitgehaald en waswafels in de plaats gegeven. Deze voerramen heb ik dan bijgehangen in de twee jonge volken die te weinig voer hadden. Alles ziet er dus prima uit en de volgende controle is voorzien tegen het eind van de maand.