4 maart 2014

Het belooft een drukke week te worden. Deze namiddag moet ik even met de motor naar de dealer. Mijn Yamaha XT1200 Super Tenere is binnengeroepen om een kabeltje te vervangen aan de koplampen. Men heeft me beloofd dat ik na drie kwartier verder kon met mijn huisbezoeken. Enfin, we zullen wel zien.

Morgenavond ga ik dan 2 bijenvolken naar de wilg brengen en donderdagavond is er een praatavond van de Verenigde Taxanders. Er wordt dan gezellig onder elkaar gekeuveld over het werk dat momenteel dient te gebeuren aan de bijen. Het gaat dus nu vooral over het uitwinteren en het klaarmaken voor de fruitdrachten. Deze praatavonden zijn nog maar onlangs ingevoerd en een groot succes. Het is namelijk geen voordracht door een imker over zijn methode of zijn visie maar er wordt onderling gediscussieerd over de vragen die worden aangebracht door de leden zelf. Hopelijk zijn er deze week ook weer veel oude rotten om hun ervaringen te delen met de leergierige nieuwelingen.

Vrijdagavond geef ik dan zelf een lezing voor de imkervereniging van Rotselaar over veiligheid bij het werken aan de bijen en zondagvoormiddag in Schilde over hygiëne in de imkerij. De lezing over veiligheid is nieuw en ik zal deze nog wel wat moeten bijschaven. De lezing over hygiëne heb ik ondertussen al meerdere keren gegeven en dat gaat dan toch wel wat vlotter.