Appelhoningcake

appelhoningcake

Deze cakejes heb ik vandaag gebakken voor de nieuwjaarsreceptie van onze bijenvereniging. De vorm is onlangs gekocht en bevat twee stuks van vier verschillende insecten.

250g boter

300g bloem

5 eieren

100g suiker

100g honing

2 appels

1vanillestok

1 koffielepel bakpoeder

1 snuif kaneel

1 snuif zout

De boter, de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de honing worden samen geklopt. Na goede menging worden de eieren er één voor één aan toegevoegd. Hierna wordt de gezeefde bloem bijgeschud. Na kloppen tot een glad egaal beslag, kan het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder worden toegevoegd.

De oven wordt voorverwarmd op 180 graden. Alvorens een goed ingeboterde bakvorm te vullen, worden de kleingesneden stukjes appel er voorzichtig ondergeschept. Hierna kan de cake worden gebakken in ongeveer een uur.

Ontvorm de cake pas na afkoelen en decoreer eventueel met bloemsuiker.

Eet smakelijk!

 

Een gedachte over “Appelhoningcake

Reacties zijn gesloten.