Controle Apideakastjes

Na de honingoogst van 21 juli zijn de koninginnen uit de vijf apideakastjes gebruikt om kunstzwermen te maken. Van deze vijf volken zijn er vier overgebleven die nu op 10 ramen zitten en hetzelfde gewicht hebben als de oude produktievolken.  Ze zijn dus perfect inwinterbaar. Het vijfde is verenigd met een ander jong volk. De vijf apideakastjes zijn blijven staan en vandaag bleek er eentje leeg te zijn en de andere vier hebben weer een leggende koningin.Deze zijn vanmorgen alle vier geknipt en gemerkt. Het zijn nu ook alle vier dubbele apideakastjes. Deze koninginnen zijn reserves voor de laatste controle van de volken binnen 14 dagen. Dan worden de thymovarplaatjes verwijderd en start ik met het invoederen tot ze op gewicht zijn. Het is dan ook de laatste keer dat ik enkele ramen oplicht om te bekijken.