Thymovar

Vandaag de thymovarplaatjes vervangen voor de volgende drie weken. Deze worden verwijderd omstreeks 4 september en dan begin ik met de wintervoeding te geven. Ik heb wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om de volken even te controleren. Even enkele ramen heffen om verzegeld broed en larven op te merken. In enkele gevallen kon ik ook hare majesteit begroeten. Er verscheen er zelfs een zonder merk. Natuurlijk heb ik haar een rode stip gegeven en een vleugel geknipt. Spijtig genoeg heb ik ook een jong volk gecontroleerd dat blijkbaar niet wou groeien. Het had nog steeds maar twee ramen met broed en ook het voer namen ze slecht op. De waswafels werden niet uitgebouwd. Ik had de koningin in dit kleine volk wel snel gevonden. Er was ook niet naast te kijken. Ze liep over de raat als de bultenaar van de Notre Dame. Aan haar linkerkant had ze blijkbaar een poot te weinig. Even een barmhartige kneep tussen duim en wijsvinger en het volkje heb ik bij de naastliggende kast laten inlopen.