Bessen en lindebloesem

Mijn vader heeft deze week de rode bessen geplukt. Morgen worden ze verwerkt in een taart en wellicht maak ik van het restant nog wat confituur. Vandaag had hij de kruisbessen geplukt: 16 kg! In pakken van telkens 1 kg hebben we ze ingevroren. En de rode kruisbessen zijn pas volgende week rijp.
Zonet nog even een mandje lindebloesem geplukt. De geur ’s avonds is echt overweldigend. Een lekker glas thee mee gezet en de rest wordt vannacht te trekken gezet in een suikersiroop. Op dezelfde manier als de vlierbloesemsiroop, maak ik zo lindebloesemsiroop.
Aan de bijenstand heb ik gisteren het perceel zonnebloemen gemaaid. Er waren slechts enkele zaden opgekomen en het ganse perceel was nu overwoekerd met perzikkruid en distels. Wellicht kan ik het maaisel nu morgen verwijderen en het perceel frezen. Ik kan dan nog phacelia zaaien. Deze staat dan na 6 weken in bloei. Het veld phacelia dat nu bloeit kan dan binnenkort worden vervangen door mosterd.
Aan de bijen hoef ik dit weekend niet te werken. De jonge volkjes krijgen slechts wat voedersiroop en een nieuwe waswafel. Vandaag heb ik even gekeken hoever het stond met de honingramen, maar ze waren slechts op enkele ramen na nog niet verzegeld. Ze hebben nog ruimte zat tot ik binnen 14 dagen alle honingramen wegneem.