Opruimen serre

serre, sneeuwGisteren ben ik begonnen met de opruiming van de serre. Vorig jaar heb ik rond deze tijd de isolatie verwijderd, maar dit is nu duidelijk nog te vroeg. Wel heb ik de bloempotjes op de rekken gezet en de vrijgekomen bodem licht omgezet en bedekt met de versgevallen sneeuw. Deze sneeuw moet voldoende vocht in de bodem brengen om de opgestapelde zouten uit te spoelen. Verder deze week kan ik dan nog wat compost onderwerken en de eerste slaplantjes zetten van het seizoen. In het tuincentrum is al wat keuze, heb ik vorige week gezien. Dit jaar zal ik niet zo veel zaaien. Jonge plantjes aanschaffen geeft duidelijke tijdswinst en ik kan hierdoor het aantal te oogsten groenten veel beter regelen. Alleen de kippen hadden vorig jaar voordeel bij het oogsten van meerdere kroppen sla in een week. Ook de tomatenplanten ga ik niet meer in 1 keer planten maar elke 14 dagen een nieuwe plant. Dit zou het plukseizoen ook meer moeten spreiden.