Nestkastjes ophangen

Vandaag heb ik de nieuwe nestkastjes opgehangen aan de bijenstand. De meesjes kunnen ze nu aan een kritisch onderzoek onderwerpen. Hopelijk worden ze ook weer allemaal bewoond, zoals de vorige vijf.  De vlieggaten heb ik gemaakt op 27mm voor pimpelmezen. De vorige waren op  30 mm gemaakt voor koolmezen. Moest het nuttig zijn, kan ik de gaten altijd nog groter maken.

Nestkast pimpelmees

Drie acacia’s die ik vorig voorjaar heb geplant, heb ik even op een andere plaats gezet. Ze stonden iets te dicht bij de knotwilgen en dat zou binnen enkele jaren alleen maar problemen geven. Overal beginnen de planten nu tot leven te komen. De jonge hazelaarstruiken staan vol botten, de narcissen steken hun neus al boven het gras en zelfs de hemelsleutels zijn al zichtbaar. De 50 hibiscusstekken die ik vorig jaar heb geplant, waren op 2 na allemaal verdwenen. Maar momenteel zijn ze allemaal goed zichtbaar. De ondergrondse groei van het wortelstelsel is blijkbaar toch doorgezet. Ik heb bij elke plant die haar neus laat zien, nu toch maar een stok gezet. Tussen het lange gras is er anders in de zomer niet veel van te vinden. En met de zeis zou ik ze dan wel eens kunnen kortwieken. Ik ben wel van plan om het ganse jaar foto’s te nemen van de bloeiende planten en die wekelijks te uploaden. Ik heb van de aanwezige planten ondertussen ook een powerpointvoorstelling gemaakt. Elke dia krijgt een foto van de bloeiende plant en ze worden chronologish naar bloei gerangschikt. Net zoals het fotoalbum op deze blog.