Nieuwe aanplant

Vandaag bij een collega van mijn vrouw enkele planten gehaald. Deze familie had een fantastische tuin en was vaak te bezichtigen als open tuin. Momenteel willen ze hem herinrichten en onderhoudsvriendelijker maken. Daarom gaven ze een gigantische hoeveelheden planten weg. Een goed gevulde aanhangwagen is verhuisd naar Tessenderlo. Ik heb wel gezocht naar ‘insectvriendelijke’ planten: Alchemilla erythopoda (vrouwenmantel), Eupatorium maculatum (leverkruid), Eupatorium purpureum (koninginnekruid), Eupatorium cannabinum (leverkruid), Hypericum hookerianum ‘hidcote’ (hertshooi), Papaver oriëntale (klaproos), Persicaria ampexicaulus ‘firetail’ (duizendknoop), Persicaria bistorta ‘superba’ (duizendknoop), Persicaria polymorpha (duizendknoop), Sedum spectabile ‘brilliant’ (hemelsleutel), Callicanthus fertilis (meloenboompje), Cornus alba ‘elegantissima’ (kornoelje), Cornus alba ‘stolonifera’ (kornoelje), Cornus sericea ‘flaviramea’ (kornoelje), Hydrangea paniculata (houthortensia), Philadephus x lemoinei (boerenjasmijn) en Symphoricarpos orbiculatus (roze sneeuwbes). Ik heb de verschillende planten allemaal op rijen gezet. Een rij van 10-20 stuks van dezelfde soort zou normaal gezien wel een spectaculair zicht opleveren tijdens de bloei.