31 augustus 2012

Eergisteren heb ik op de eerste stand de thymovar verwijderd. De bodemschuiven heb ik terug opengezet en het plastic vervangen door een nieuw exemplaar. Het gewicht van de kasten is prima en drie van de vier hebben veel broed. De vierde zou ik graag binnen 14 dagen nog eens bekijken om een oordeel over te vellen. Maar 3 van de 4 ingewinterd vind ik toch niet slecht.

Thuis ben ik begonnen met de najaarsopkuis van de composthoek. Het plastic compostvat gaat weg en er komt een houtopslag in de plaats. De drie compostbakken zijn propergemaakt en moeten volstaan. Eén bak met ruw materiaal die wordt bijgevuld. Eén bak met halfvergaan materiaal en een laatste met kant en klare compost. Door het composteerbaar materiaal twee maal per jaar van de ene naar de andere bak over te scheppen, breng ik lucht in de hoop en wordt alles goed vermengd. De compost die nu  klaar was heb ik naar de bijenstand gebracht. Hier wordt volgend jaar weer een pompoenkweek op gestart. Dit jaar is me dat bevallen en dus voor herhaling vatbaar.