7 juli 2012

Alles gaat zijn rustige gangetje. De meeste kasten voldoen. Voldoende broed aanwezig en de honing komt gestaag binnen. Ergens in mij zegt een stemmetje dat ik beter een jongvolk zichzelf kan laten uitbouwen, in plaats van een volk een nieuwe koningin te geven die ik ze dan bij manier van spreken opdring. De koninginnen uit de apidea’s die in een zesramer waren geplaatst doen het echt fantastisch. Ik verwacht ze nog voor begin augustus in een 12-ramer over te hangen waarna ze als sterk jong volk de winter ingaan. Hierom heb ik vandaag besloten om de 2 laatste apidea’s ook over te hangen in een broedbak met 6 ramen en een sluitblok. Eentje heb ik op dezelfde plaats laten staan en de andere wordt morgenvroeg naar de andere stand gebracht.

De apidearaampjes heb ik met strips bevestigd in een leeg darrenraam.

overhangen apidearaam