31 mei 2012

Enkele dagen niet kunnen inloggen. Daarom nu even een update.

Alle kasten hebben een aflegger met hun oude koningin gegeven en de honingzolders beginnen nu vol te lopen. Binnen enkele dagen moet ik de laatste kast controleren op tuters en kwakers, de andere volken kunnen dan al gecontroleerd worden op hun nieuwe, leggende, koningin. Van een vorige sessie had ik 5 uitlopende koninginnen in apideas geplaatst en hiervan zijn er 2 goed aan de leg gekomen. Ze zijn momenteel op een zesramer geplaatst om deze verder uit te bouwen. De afleggers die ik heb gemaakt in de segebergers blijken beduidend sneller te evolueren dan die in de kempische kasten. Vermoedelijk speelt de temperatuur de belangrijkste rol in een koude kast met waswafels. Als dit effect zich ook laat bemerken volgend voorjaar zou het wel eens iets kunnen veranderen aan mijn methode.

Het phaceliaveld begint nu stilaan in bloei te komen en ook het gezaaide bloemenmengsel begint goed door te schieten. Ze groeien zo stilletjesaan boven de vogelmuur uit en beginnnen herkenbaar te worden. In het weekend nog even nieuwe foto’s maken.