Kersenbestuiving

Ben zojuist thuisgekomen van  Brustem. Heb 2 volken naar de kersen gebracht. Voorzitter Frans Daems had enkele kasten te weinig om zijn klant te voorzien van bijenvolken.Voor de eerste keer heb ik me aan het reisavontuur met de bijen gewaagd. Een fijn bedrijf met gigantische plantages. Ik ben eens benieuwd hoe dit verder gaat verlopen. En misschien gaan deze 2 kasten daarna wel mee naar het koolzaad. Als ik ze thuis niet nodig heb, doe ik dat waarschijnlijk wel.  Ik heb omstreeks 20u de bijenkasten dichtgedaan en in de berlingo geladen. Even na 21u waren we ter plekke en  bracht de zaakvoerder elk van ons naar een voorzien plekje. Er was een palet voorzien per 2 kasten. De twee volkjes staan nu echt midden op een feestelijke tafel. De eerste kersenbloesem is open en het feest gaat nog wel even duren. Ik zal ze in elk geval controleren op wekelijkse basis en vergelijken met de 2 kasten op het thuisfront. Foto’s volgen na het paasweekend.