Voorjaarsopruiming van de serre

Ik ben gisteren begonnen met de opruiming van de serre. De noppenfolie en de rietmat zijn verwijderd. De automatische raamopeners zijn ook teruggeplaatst. Vandaag ging de temperatuur al tot 26,5 graden en een beetje verluchting is dan wel nuttig. De eerste bloemen zijn  gezaaid en ook een beetje spinazie, pepers, paprika, wortelen en snijsla .Enkele kropslaplantjes heb ik als plugplant gekocht. Binnenshuis heb ik al veldsla en tuinkers gezaaid. Deze zijn al ondertussen al mooi uitgekomen en kunnen morgen ook naar de serre. De sinaasappelstruik is zonder bladverlies door de winter gekomen en momenteel staan er minuscule scheutjes aan bijna elke oksel. De groei is dus begonnen. Volgende week voor de eerste keer dit jaar bemesten met citrusmest. De verwarming blijft aangesloten, maar werkt alleen tussen 3 en 5 graden.

In de tuin ben ik begonnen met het weghalen van de dode stengels en het tuinvijvertje heb ik leeggemaakt. De mini waterlelie heb ik wat opgefrist en daarna het vijvertje terug gevuld. Het is een klein polyester vijvertje van 200 liter.  Ondanks de strenge vorst waren de 2 goudvisjes nog zeer actief. De jonge visjes die ik vorig jaar in de zomer heb gezien, waren niet meer te vinden. Twee goudvisjes in dit vijvertje is echter meer dan voldoende om te beletten dat het water een muggenkwekerij wordt.