Voorjaar

Vandaag heb ik de kasten alle 8 gecontroleerd. Het voorvliegen was een lust voor het oog. Ik kan het wel geen echte reinigingsvlucht noemen. Maar misschien is dit omdat ze tot januari nog regelmatig buiten kwamen. In elk geval stroomt het waternu  uit de kasten en voelt de dekplastiek zeer warm aan. Op de bodemplaat liggen 5-6 rijen mul en ik kan alleen maar concluderen dat het broed goed op gang is gekomen. Ik heb de bodems verwijderd om voldoende verluchting te voorzien. Twee kasten waren zwaarder dan eind december en deze heb ik dus niet bijgevoerd. De andere kasten zaten nog op hetzelfde gewicht of een halve kilo lichter. Deze heb ik voer bijgegeven. In de twee oude volken heb ik een pak apifonda onder het plastiek gelegd. Bij de vier jonge volken heb ik 1 of 2 voerramen gehangen in de plaats van de slecht uitgewerkte ramen van vorig jaar. Alle kasten moeten nu verder kunnen tot einde maart, maar toch zal ik ze nu elke week wegen tot aan de fruitbloei. krokusbloeibij op crocus

De trailcam heeft de voorbije week enkele nieuwsgierigen betrapt voor de bijenstal. Ik wist al wel dat er een kat langskwam, maar dat was een rosse. Deze twee zijn dus nog andere. Dat de haas er zat, had ik al gezien aan de sporen in de sneeuw. kat, trailcamekster, trailcamhaas, trailcamkat, trailcam