Zaaien in serre en binnenshuis.

Vandaag heb ik al enkele zaden gezaaid. Vorige donderdag in de Lidl enkele plastic zaaitrays gekocht. Kropsla, veldsla en spinazie heb ik toen gezaaid in zo’n tray en ik heb ze binnenshuis op de vensterbank gezet. Vandaag heb ik ook enkele tuinplanten gezaaid. Vorig jaar heb ik weer vele zaden geoogst tijdens wandelingen in openbare en andere tuinen. Voor de laatste vorstperiode had ik de envelopjes met droge zaden in het tuinhuis gelegd. Er kunnen namelijk ook zaden tussenzitten die een vorstperiode op prijs stellen alvorens te kiemen. Er zitten waarschijnlijk ook wel zaden bij die ik misschien  beter al in het najaar had gezaaid, maar dat zullen we dan wel ervaren. De kruidenzaden worden gezaaid in turfpotjes. Hierdoor hoop ik later de jonge plantjes gemakkelijk te kunnen planten aan de bijenstand zonder groeistilstand. De jonge stekjes die ik vorig najaar in de serre heb gestekt, zijn ook gesorteerd. Degene die niet zijn aangeslagen, heb ik opgeruimd om schimmelvorming te voorkomen. Het zullen er toch wel een flink deel zijn om te ruilen op zondag 18 maart: De jaarlijkse plantenruildag van onze imkersvereniging De Verenigde Taxanders. Gratis toegang voor iedereen met tombola. De ruildag gaat door in de broederschool aan de H.Hartlaan 16 te Tessenderlo. De planten kunnen worden aangebracht vanaf 13u en er wordt geruild vanaf 14u.