Kastmateriaal winterwerk

Het winterwerk aan de kasten is gebeurd. De lege broed- en honingkamers zijn langs binnen uitgebrand en de buitenkanten zijn terug voorzien van een laagje verf.

Voor reinigingNa reiniging

 

 

 

 

 

 

 

Verder winterwerk bestaat nog uit het reinigen van de koninginneroosters, de controle van de darrenramen en de tussenblokken. Ook ga ik nog een aantal dekplaten maken. Het voergat moet centraal staan voor de voerbakken en de juiste maat hebben om ook een bijendrijver aan te bevestigen voor de honingoogst. Voor de nieuwe bodems die ik heb gemaakt, moet ik nog een varroaschuif voorzien, die de bak ook afsluit bij de behandeling met mierenzuur.

Alvorens hier aan te beginnen, plan ik eerst nog de verdere uitbreiding van de tweede bijenstal. Momenteel staat er 3 meter en hij wordt 10 meter lang. Ik wacht nog alleen op enkele droge dagen.