Bijen in winterzit

Vandaag bij een buitentemperatuur van 8°C even de kasten gecontroleerd. Ik heb ze hiervoor natuurlijk niet geopend, maar door het deksel op te heffen, kan ik ze door de plastiekfolie gadeslaan. Ze zitten alle 9 vooraan tegen het deksel en mooi verdeeld over 5 tot 7 straten. De achterkanten van de ramen, nu volledig bijenvrij,  zijn te bekijken tot op de bodem. Zover ik kan zien met een zaklamp zijn de cellen verzegeld met voer. Als het rond sinterklaas voldoende koud is, zal ik dan de oxaalzuurdruppeling doorvoeren. De temperatuur zou dan tussen de -5 en +5°C moeten zijn. Als het warmer is, zoals vandaag, is er wel een winterzit, maar zitten de bijen toch nog niet compact genoeg om alle oxaalzuur goed te verdelen. Vorig jaar had de sint ook oxaalzuur mee voor de bijen. Ik geloof dus dat we dit jaar nog op schema zitten.