Tuinhuis

Gisteren heeft mijn vader de vloertegels gelegd. Vandaag heb ik de vierde laag beits gezet langs de buitenkant en de tegels ingewassen met voegcement. Nu dien ik morgen nog simpelweg wat plinten te plaatsen en alles is dan klaar om te verhuizen. Door de plinten moet ik dan later niet bang zijn om met water te kuisen. Er kan dan geen water in de houten wanden dringen. De electriciteit heb ik vorige week al aangelegd. Het ganse tuinhuis kan worden aan en afgesloten op een aparte stroomlijn. Als ik er niet in bezig ben, staat er dan ook geen stroom op de leidingen en kan er ook geen sluipverbruik zijn. Na het weekeinde zou de inrichting moeten afgerond zijn en ik zal dan even wat foto’s plaatsen. 

In de serre is het nu elke morgen nog rond de 6-7 graden. De verwarming heb ik nog niet in gebruik, maar ze is wel klaar om te worden aangezet zodra men weer nachtvorst voorspeld. Elke dag word de serredeur volledig opengezet om te verluchten en om de luchtvochtigheid niet te hoog te laten oplopen. Ook de middagtemperatuur is nog boven de 30 graden als ik alles dicht laat. Als ik de plantjes door de winter wil halen, zullen ze toch echt in rust moeten gaan en hiervoor zou de temperatuur ook weer niet boven de 10 graden mogen stijgen. Ik vind dit wel spannend.