Jonge bijenvolkjes

De jonge volkjes die ik heb behandeld met beevital hiveclean, heb ik vandaag even gecontroleerd. Ik heb de bodemplaat er nu 3 dagen onder zitten. Na 3 dagen kan men de mijten tellen. Na langere tijd, zou al een deel van de mijten zijn opgegeten door oorwormen en andere rovertjes. Het aantal mijten dat op de bodemplaat ligt, wordt dan gedeeld door drie en dit geeft de mijtval per dag. Het beste volk, ook op de vliegplank, is het volk dat vorige maand nog haar koningin was kwijtgespeeld. Ze heeft dan ook een tijdje zonder broed gezeten en dat heeft blijkbaar geloond. Er viel slechts 1 mijt per dag. Het volk dat het kleinst lijkt en ook het minst presteert op de vliegplank liet 20 mijten vallen per dag. Het gaat hier wel niet om de natuurlijke mijtenval, maar om de mijtenval na behandeling. Dan zijn 20 mijten natuurlijk niet veel, maar ze hadden al wel een behandeling gehad met thymovar. Anderzijds, als er slechts 60 mijten vallen op 3 dagen, kan de besmetting niet echt hoog zijn. Tenminste als het produkt effectief is. Het produkt zou 7 dagen werken en ik zie dus geen voordeel in een tweede therapie. We zullen nu afwachten tot de oxaalzuurdruppeling in de winter.