Vergadering imkersvereniging

De voordracht door Hubert Seevens uit Bilzen ging over de eenvoudige moerteelt. Mede door de zeer deskundige uitleg van deze bevlogen leermeester en door de verdere nabeschouwingen met andere imkers heb ik een nieuw doel voor volgende week. Gisteren zaterdag heb ik even de ramen gelicht van de afleggers. Alleen de aflegger in kast 7 heeft meerdere mooie doppen. De aflegger in kast 6 had er blijkbaar geen. Nu woensdag ga ik dit raam eens duchtig bekijken en eventueel een rijpe dop uit de andere kast verhngen. Als ik nog enkele mooie doppen heb, zou ik hiervoor zelfs enkele andere broedzuigers kunnen maken. Ze hebben dan 14 dagen sneller een koningin uitlopen. En ik hoef dan ook geen koninginnedoppen te vernielen. We zullen dit eens proberen en er over berichten.

Eveneens woensdag ga ik op volk 4 een tweede honingzolder plaatsen. Op volk 2 en 5 heb ik het zaterdag al gedaan. Graag zou ik dan binnen een dikke week de eerste honing slingeren. Het gaat me op dit moment een beetje allemaal te snel. De paardenkastanje is al bijna uitgebloeid en de acacia gaat al bijna beginnen. Hopelijk vinden ze in de zomer ook nog voldoende dracht om een grote slingerbeurt te geven in juli.