Eerste zwermcontrole

Zaterdag de eerste zwermcontrole van het jaar gedaan. Twee kasten zitten vol met 8 ramen broed en een halve bak honing. De andere twee zijn nog niet toe aan honing dragen ‘naar zolder’. In de kast met broed in de honingzolder, is dit nu bijna volledig uitgelopen. Onderin is de koningin goed aan de leg. Er zitten ook al darren op de ramen. De bijen hebben redelijk wat darrenraat op de randen van de ramen gemaakt terwijl het darrenraam nog niet verzegeld was. Volgende week zal ik het toch voor de eerste keer kunnen uitsnijden. Tegelijkertijd kan ik dan een aflegger maken van de twee beste kasten. Ik heb daags voor de controle ook mijn eerste, zelf gegoten, was insgemolten in 4 broedramen. Deze heb ik meegenomen naar de bijenstand om een eventuele vervanging te kunnen doen. Het bleek echter niet nodig te zijn. Ze gaan volgende week dienen voor de vervanging van de afleggerramen.