Stuifmeel

Gisteren heb ik de laatste 60 meter van de afwateringsgracht opengemaakt. Een serieuze arbeid met een simpele schep en ik heb dan vannacht ook prima geslapen. Vanmiddag ben ik dan even gaan kijken en het water is inderdaad al flink gezakt. Met dit weer wordt de tuinier echt ongeduldig! De bijen halen al volop stuifmeel. Op een minuut telde ik 59 bijen met stuifmeel aan kast 4. Dat is een stuifmeelkorrel per seconde! Mooie felgele stuifmeelkorrels, vermoedelijk van de hazelaar die overal in bloei staat. stuifmeel Maar dit is nog niet alles. Ik ben eens gaan kijken aan de reuzenwilg die een twintigtal meter van de kasten staat. Volgende week zou de bloei wel eens kunnen beginnen als het weer aanhoudt.wilgenkatjes We zouden dan een maand vroeger zijn dan vorig jaar, maar toen was het ook abnormaal lang koud.

Vorig jaar heb ik de kasten op 20 februari verhuisd en het was toen 5°C. Ik ga toch proberen om kast 7 naar de hoofdstand te verhuizen deze week. Ze kunnen dan meeprofiteren van de wilgenbloei. De stand bij mijn vader blijft dan leeg tot in de meimaand voor de afleggers.