Prima motorweer

We zijn weer met de motor op de weg. Elk huisbezoek is weer een pretje. Het touratechscherm en de GPShouder bevallen prima. Het scherm moet nog wel in andere standen worden getest.

De accesoirestekker is een tijdje geleden op continuestroom gezet om een druppellader te kunnen aansluiten en de GPSkabel is toen ook continu op de accu gezet. Vermits de houdernu  met een sleutel wordt afgesloten, waardoor een snelle diefstal wordt voorkomen, zou ik de GPS kunnen laten zitten bij een huisbezoekje. Dan heb ik echter weer een stroomonderbreking nodig als de motor afstaat. Zo blijven we wel bezig.Lachen Na een gouden tip op het motorforum, heb ik vandaag een dubbel laten maken van de contactsleutel. Hier kan wel niet mee worden gestart, maar het veelvuldig openen en sluiten van de koffers kan nu met een andere, waardoor ik bij een sleutelbreuk nog kan thuisraken.

We hebben sinds enige tijd nieuwe buren en bijgevolg een nieuw draadloos netwerk in de buurt. Toen ik een paar weken gelden mijn defecte router moest vervangen, heb ik heel wat problemen ondervonden om het draadloos gedeelte te doen draaien. Ik vermoed dat ik vandaag wel een kanaal heb gevonden dat nog redelijk werkt, doch er komt deze week toch een gevoelige uitbreiding van het bekabeld gedeelte. Als er in elke kamer een aansluitpunt komt, kunnen we tenminste verder werken als het draadloos deel weer eens wordt gestoord en uitvalt. Ons Leen kan op haar zolderkamer momenteel wel 10 netwerken ontvangen, waaronder zelfs enkele onbeveiligd. Haar verbinding met haar studielaptop is dus wel verzekerd en via de bekabelde PC kan ze ook altijd in ons netwerk en de printer bereiken. Stijn heeft al enige tijd een kabel op zijn kamer en via een switch moet hij nu ook met zijn Xbox op het net kunnen als het WiFi niet werkt. Ik moet alleen nog een kabel leggen naar de woonkamer. Dan kan Conny haar schooltaken ook steeds afwerken. Want het was regelmatig een probleem om de verbeterde toetsen naar de schoolserver te sturen of nog snel een toets af te drukken op de netwerkprinter voor de volgende morgen. Al haar werk wordt gemaakt op haar laptop en in noodgevallen zal ze die dan kunnen aan de kabel hangen. Ik heb al lang gevreesd dat al die onzichtbare straling die we voortdurend en in steeds grotere hoeveelheden uitsturen, ons nog eens de das gaan omdoen. Het is eigenlijk al zo ver. Ik keer terug naar de kabels uit het verleden.