Touratech GPShouder

Vandaag is de GPShouder voor mijn TomTom RiderII aangekomen. De installatie is weer eenvoudig, hoewel de schroefjes vrij klein waren. Even een pincet genomen en het probleem was opgelost. De plaats boven de tellerpartij is ideaal volgens mij, maar hoofdzakelijk het feit dat de houder afsluitbaar is met een sleutel deed me tot de aankoop overgaan. Normaal moet je de GPS telkens meenemen als je de motor ergens achterlaat. Nu hoeft dat niet zo nodig. Een kwaadwillige kan natuurlijk nog altijd het toestel stelen, maar het gaat niet meer zo vlug en zonder gereedschap zal hij al snel het toestel beschadigen.

TouratechTOmtom.jpgTouratechTOmtom (1).jpgTouratechTOmtom (2).jpgTouratechTOmtom (3).jpg

 

 

 

 

 

 

Gisterenavond een ritje naar Antwerpen in de ‘sneeuwsoep’, om de jongste dochter naar haar kot te brengen, is een echt avontuur gebleken. Anderhalf uur en nooit harder dan 60km/u. Gelukkig rijd ik altijd met winterbanden. Ook in de zomer omdat die banden op gras en in modder net iets meer grip geven dan een zomerband. De snellere slijtage neem ik er wel bij. De Berlingo weert zich goed op dat schoeisel. Sinds de Hyundai H1, die achterwielaandrijving had, rij ik constant met winterbanden. Met die camionette kon je wel een weide op rijden, maar kon je er meestal niet meer af. Als ik er zo even over denk, zou ik eigenlijk veel liever all-terrain banden leggen op de Berlingo. Dan zou je je pas kunnen amuseren. Vermoedelijk is dat nog een overblijfsel van de 4X4 voertuigen waar ik vroeger mee reed. De camionettes bleken echter beter multi-inzetbaar en zijn natuurlijk ook fiscaal interessanter.