Man pocht met massamoord op bijen op internet

Man pocht met massamoord op bijen op internet

Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Dat iemand echt zo dom kan zijn. Is het nu echt zo moeilijk om een imker te bellen? Of de brandweer? Deze mensen zien wel degelijk het verschil met wespen en zullen dan wel zelf een imker contacteren. Het ergste vind ik echter de reacties van anderen op dit artikel. Zeer veel reacties in de trant van: en dan? De man zou toch zijn eigendom mogen beschermen, zeker. Wel nu, hoe zou deze man reageren als de buurman zijn kat vergiftigt omdat ze onder zijn barbecue is gekropen? Waar zit hem het verschil tussen een zwerm bijen, een poes met jongen, of een kind dat thuis is weggelopen en in je tuinhuis is ondergedoken?

Deze vergelijking is er volgens mij helemaal niet over. Ik kan goed begrijpen dat iemand last heeft van iets en dat wil oplossen. Het is er mij echter om te doen dat we dan een degelijke oplossing zoeken, of de mensen contacteren die ons probleem professioneel kunnen oplossen. Heeft die man er echt niet aan gedacht dat er zo iets bestaat als de brandweer? Of mocht het weer niks kosten, zoals meestal als mensen het heft in eigen handen nemen. Dan heeft hij er waarschijnlijk ook niet bij stil gestaan dat hij een serieus vergif onder zijn barbecue heeft gespoten en dat hij dat waarschijnlijk zelf deels binnenkrijgt bij zijn volgend sateeke.

Hopelijk wordt deze man gevonden en gestraft op zulke wijze dat hij in het vervolg  nadenkt alvorens te handelen. Mensen die niet van de natuur houden, in welke vorm dan ook, houden toch ook niet van andere mensen, denk ik zo.