Burg-Reuland met Yamaha XT1200Z Super Tenere

Pas thuisgekomen van een tochtje naar Burg-Reuland. Om mijn nieuwe motor in te rijden, ben ik niet via de autostrade geweest maar met de TomTomoptie: Vermijd snelwegen. In plaats van anderhalf uur heb ik er nu wel drieenhalf uur over gedaan. Maar de motor rijdt zalig. Twee keer gestopt voor een calorie en vochtopname.

 

05062010 003-800

05062010 007-800

05062010 006-800

Verbruik gemiddeld volgens de boordcomputer 5,2 liter. Ik heb wel de mapping van Touring geswitcht naar Sport en vermoedelijk gaat dit zo blijven. Het lijken wel 2 verschillende motoren. Touringstand is niet slecht, maar sport is gewoon verslavend.

Het is nu 2.30u zondagmorgen en ik kom pas thuis. Ik heb nu wel een stukje snelweg gedaan. Volgens het instructieboekje moet ik de eerste 1000 km zo veel mogelijk onder de 4000 toeren draaien en dat is toch al ca. 115km/u. Ik ga er van uit dat ik alles in de namiddag al vrij goed heb losgereden. Even was er een probleem toen ik diende te tanken. Portefeuille spoorloos! Even rondgebeld en ik was hem niet vergeten in Burg-Reuland. Vermoedelijk uit mijn achterzak gegeleden bij verzitten op de motor.Ik voel me het best als ik ver naar achter zit en waarschijnlijk heb ik tegen de verhoogdee passagiersplaats mijn achterzak leeggeduwd. Dadelijk Cardstop verwittigd en probleem is opgelost. Nog een geluk dat ik een deel van mijn centjes elders had weggestopt.