Inzaaien Phacelia en honingklaver

Vandaag een stuk gefreesd en ingezaaid met Phacelia en Melilotus alba, de honingklaver. De Mahonie begint te bloeien, de Magnolia stellata bloeit en eveneens de dotterbloem, Caltha palustris subsp. palustris begint het vochtig weiland geel te verkleuren. Spijtig genoeg beginnen ook de netels en de distels aan een nieuw groeiseizoen. Binnen enkele weken kan ik de zeis weer bovenhalen.


100410 005-800

100410 004-800

100410 002-800100410 001-800

2 gedachten over “Inzaaien Phacelia en honingklaver

 1. Volgende week gaan we phacelia en honingklaver inzaaien op een perceel van ongeveer 5 are.
  Er staan echter wel wat grassen en onkruid op het perceel.Ook phacelia staat erop, vorige winter gezaaid voor de 1ste keer en iets dat op klaver lijkt, maar we weten niet of dit honingklaver is.
  Ook honingklaver hebben we in september 2010 voor de 1ste keer gezaaid.we hebben al heel wat grassen en onkruid met de hand uitgetrokken.
  Hoe zaaien we best in en wanneer moet we ” de zeis boven halen?”

  Like

 2. Ik heb vorig jaar het Phaceliaveldje ingezaaid op 10/4 en na de bloei terug gefreesd en ingezaaid op 24/7. De tweede bloei had ik op 9/10. Het onkruid is nu na de derde inzaai en derde freesbeurt vrijwel onder controle. Het veldje met honingklaver is volledig overgroeid met onkruid en is op 24/3 nu meegefreesd en eveneens met Phacelia ingezaaid. Misschien was honingklaver niet zo geschikt voor mijn grond. Phacelia doet het wel prima. Phacelia wordt niet gemaaid maar terug ingezaaid. Ik dacht dat honingklaver werd gemaaid na de bloei.

  Like

Reacties zijn gesloten.