Lenteduik

Zopas de lente ingewijd met een duik in het zwembad. Naar jaarlijkse gewoonte spring ik in het zwembad omstreeks 21 maart. De filterinstallatie draait nog wel niet en de bodem is wel wat sticky van de algen, maar het water zelf is kraakhelder en ijs en ijskoud. Dit geeft een enorme boost. De ultieme duik gebeurt wel na een lekkere saunabeurt. De kick wordt er alleen maar groter door. De ganse winter gebruik ik een houten kuip van 1000 liter als afkoeling of als ik geluk heb een duik in een pak verse sneeuw. Maar een onderdompeling in een ijskoud zwembad vind ik toch wel het summum. Helaas heb ik laatste tijd mijn wekelijkse saunabeurt wat verwaarloosd. Ik moet echt weer tijd vrijmaken voor dit wekelijks ritueel. Het geeft voldoende energie om er weer een week tegen te kunnen.

De voorbije dagen werden we geterroriseerd door een, in de buurt nestelend, paartje eksters. Ze hebben er namelijk niets leukers op gevonden dan mijn plantenlabels uit de tuin te stelen. Het gaat om metalen plaatjes op een metalen spies, met de vermelding van de nabije plant. Zeer handig voor de meer dan 50 verschillende hostasoorten die tijdens de winter helemaal zijn verdwenen. We wisten op die manier waar welke planten stonden. Dit is dus verleden tijd. Ook de labels uit de kruidentuin zijn verdwenen. Vanuit de tuin kan ik het eksternest in de verte zien. Ik zou dolgraag de binnenhuisinrichting van hun nest eens  bewonderen. Het zal er waarschijnlijk zeer leuk uitzien met meer dan 80 metalen labels in verwerkt. Ongelooflijk hoe achter je rug, op minder dan 5 minuten, weer enkele labels verdwijnen. Je ziet dan nog net de dief, gehuld in een zwartwitte outfit over de ligusterhaag verdwijnen.