Nieuwe aanwinst

Vandaag een bezoek gebracht aan Florina te As. Bij binnenkomst van de serre viel direkt een fantastische bloemengeur op. Een klein pietluttig plantje met kleine bloempjes bleek verantwoordelijk: Daphne odora aureomarginata. De geur was werkelijk zeer intens. Enkele rijen verder viel er nog een andere geur op: Sarcococca hookeriana. Ik heb ze beiden meegebracht en ga ze planten naast het terras. De intense bloemengeur op dit moment van het jaar is gewoon fantastisch. Zelfs in de wagen bleek de geur enorm.We zijn daarna even doorgereden naar Pelckmans te Lommel en heb ook daar twee ontdekkingen gedaan. Een mooie Hamamelis intermedia ‘Westerstede’ voor op de bijenstand en een Actinidia arguta ‘Issai’, de zelfbestuivende kiwibes. Ik voel nu al dat ik me zal moeten beheersen als ik de volgende maanden tuincentra bezoek. Als rasechte (planten)verzamelaar kan ik het echt niet laten om telkens iets mee te brengen. En door mijn bezigheden op de bijenstand heb ik nu plots ruimte zat voor de nieuwe aanwinsten.

Eergisteren op de site van Yamaha iets gelezen over de nieuwe XT1200Z Super Ténéré. Wat een machien! Direct met de Bulldog naar Rudax gereden en even gepolst…. De Bull wordt dit jaar afgeschreven en zijn vervanging was gepland voor volgend jaar en ik had hiervoor gedacht aan de 660 ténéré. Vermits Yamaha deze droommotor echter dit jaar uitbrengt, zal ik maar niet wachten. De specs van hun ‘first edition’ vind ik een buitenkansje. Het adventure pack kost al gauw 1500 à 2000 euro en is er dit jaar gratis bij. De bestelbon is getekend en ziehier mijn nieuw vervoer vanaf deze zomer: