Lipbalsem

Op het bijenforum nog een leuk receptje gevonden en dadelijk geprobeerd: lippenbalsem. Met twee delen olijfolie (of andere olie?) en een deel bijenwas in een potje. Meer is er echt niet aan. De beide heb ik verwarmd au bain marie en goed blijven roeren. Bij het afkoelen blijven roeren en indien het te vast wordt, een beetje olie toevoegen. De kwaliteit van de balsem bevalt me erg. De smaak eveneens. Wellicht kunnen er nog allerlei geurtjes en smaken aan worden toegevoegd voor de liefhebbers.

Mijn dochter gebruikt de balsem ook voor haar droge huid op de ellebogen en vindt hem goed uitsmeerbaar, niet te vettig. Een klein potje heb ik gevuld voor haar handtas. De gekloven voetzolen van mijn hond worden er ook mee ingewreven. Ik ben benieuwd naar het resultaat na enkele weken.

Een gedachte over “Lipbalsem

 1. Beste,
  Mijn zoon heeft een heel droge huid en heeft ook veel last van kloven.
  Ik had voor hem eens een potje bijenwas klovenzalf gekocht op vakantie in Duitsland, maar weet niet meer waar.
  Ik zou graag wat klovenzalf van u kopen, maar kan u er ook wat propolis bijdoen? Denk dat dat de genezing ook nog wat meer in de hand zou werken.
  Dank en vriendelijke groet,
  Marie-Anne Jacques
  Lubbeek
  0479/210.252

  Like

Reacties zijn gesloten.