wilgentenen en laurier

Gisteren heb ik aan de nieuwe bijenstand een 40tal wilgentenen in de grond gestopt. Eerst heb ik de stokken aangepunt en dan over een lengte van ca. 50 cm een reep schors verwijderd. Dit stuk is volledig in de grond gestoken. Een 10tal stuks vrouwelijke boswilg (met groene katjes). De mannelijke moet ik nog gaan snijden. Anderzijds een 30tal tenen platte wilg. Ik weet niet om welke soort het hier gaat, maar een deel van de takken is enorm vervormd en afgeplat. De katjes verschijnen zeer vroeg in het voorjaar op de naakte twijgen. Ze worden vaak gesneden om te verwerken in bloemstukken. Misschien dat iemand via deze foto de soort kent?

 


 

Platwilg011109 (1)

 

 

 


Ik heb ook nog 3 foto’s van mijn tuinlaurier. De eerste foto is van 2008 en laat de jonge boom zien in al zijn pracht. De tweede foto is van dit voorjaar en laat duidelijk de enorme vorstschade zien. De laatste foto is pas genomen. Hopelijk kan ik volgend jaar terug starten met de snoei tot bolboom.

 

 


laurier100908

laurier240509

laurier011109