11 december 2017

Enkele weken geleden zijn er weer enkele pauwstaartduifjes ten prooi gevallen aan de roofvogels. Toen ik in de stal kwam, trof ik twee verkleumde jongen aan. Eigenlijk dacht ik dat ze al dood waren. Toen ik ze echter even in mijn hand had, voelde ik toch nog wat leven. Ik besloot ze dan maar mee te nemen naar huis.DSC_0011.jpg

 

Na enige tijd waren ze echter vrij levendig en ik begon ze toen maar te voeren. Na enkele dagen is het kleinste gestorven maar zijn maatje doet het prima.

DSC_0013.jpg

DSC_0016.jpg

DSC_0035.jpg

DSC_0044.jpg

Met een afgesneden spuitje geef ik meerdere malen per dag wat graantjes en zaadjes, geweekt in water met wat yoghurt. Ondertussen verlaat hij/zij regelmatig zijn nest en ik heb hem al wat zien drinken en pikken naar graantjes op de vloer. Om de paar dagen heb ik hem gewassen, maar nu onderhoud hij zijn veertjes al zelf.