23 februari 2014

De krokussen zijn nu op hun hoogtepunt. De bijen hebben er toch goed van kunnen genieten dit jaar. Vandaag stonden ook de eerste katjes van de platte wilg open. Deze struiken zoemden al hoorbaar van de bijen. Morgen zou het weer nog iets beter zijn. Dan ga ik even met de camera langs om enkele foto’s te nemen.

Dit weekend heb ik het terras en de tuinmeubels van mos ontdaan. Alles staat klaar voor een mooi buitenjaar. Vorig weekend is de tuin opgeruimd vermits er toch geen vorst meer was te verwachten. En gelukkig maar. Nu alle oude plantenresten zijn opgeruimd, staan de krokussen en de sneeuwklokjes goed in het zicht. Om te voorkomen dat ze worden vertrappeld, verwijderen we de oude plantendelen graag op tijd. Het is zelfs al meerdere jaren geleden dat de vroege rododendron al een ganse week bloeit zonder vriesschade aan de bloemen.

sneeuwklokjes

krokussen

winterakoniet

rododendron