ABJ jaargangen 1995 en 1996

Ik heb weer enkele tips en weetjes onthouden na het lezen van de twee volgende jaargangen.

Weetje 1: Imkeren bestaat voor 10% uit kapitaal en voor 90% uit hersenen!

Weetje 2: Om alle stadia van de wasmot te doden gebruik je -15°C gedurende 2uur. Dus een raam gedurende 2 uur in een diepvriezer plaatsen. In de koelkast bij 4,4°C duurt de afdoding al 12 uur. Bij 46°C kan je ze afdoden in 80 minuten. Slechts 3° meer, bij 49°C gaat dit al na 40 minuten.

Tip 1: Broedramen kan je laten uitbouwen als honingzolder. Hierna kan je ze slingeren en bewaren als uitgebouwd raam. Op 10% van de kasten toe te passen om een mooie reserve aan uitgebouwde broedramen te bekomen.

Tip 2: Achter op de kast kun je met permanent markers de kastkaart bijhouden. Even een laagje verf erover en je kunt een nieuw jaar beginnen.

Tip 3: Om meerdere broedbakken snel een nieuwe laag verf te geven. Zet ze op elkaar in een hoge toren en doe ze allen tegelijk met de roller.

Onlangs is er een klasje schoolkinderen gestopt aan de bijenstand. Ze waren samen met een compostmeester van de gemeente bezig met het opruimen van de wegbermen. Ze kregen van hem wat uitleg bij mijn insectenhotel, doch snel vroegen ze me de oren van het hoofd over mijn bijen. bezoek schoolklasje