Moestuin

DSC_0408 (Custom).jpgDSC_0409 (Custom).jpgDSC_0410 (Custom).jpgDSC_0411 (Custom).jpgDSC_0412 (Custom).jpgHet moestuintje ziet er nu alle dagen wat beter uit. Voor meneer haas heb ik een gaas voorzien en voor mevrouw duif een net. Er zijn nog wel enkele stukjes waar de planten het niet zo goed doen, maar er zitten ook nog enorm veel stukken populierenhout in de bodem. In het najaar ga ik mosterd zaaien om zo de bodem verder te verbeteren. En als het moestuinexperiment echt lukt, maak ik me volgend jaar een degelijke afsluiting met een kastanjehouten hek. Vorig jaar had ik al enkele rijen aardappelen gepoot en dit jaar heb ik dat op een ander plekje herhaald. Om het gezellig en spannend te houden heb ik nu alle aardappelsoorten die ik kon vinden onder elkaar gemengd en kriskras door elkaar gepoot. Elk struikje dat ik nu oogst, zal een andere variëteit leveren. Mocht er een superieur ras tussenzitten, kan ik dit niet meer reproduceren, want ik heb natuurlijk niet genoteerd welke ras dat dan zou zijn. De verrassing gaat compleet zijn.Lachen Naast de aardappelen heb ik ook voor het eerst een veld aardperen gezet. Vroeger zette ik deze altijd als haag, maar dit jaar wil ik er echt van oogsten en heb ze daarom op een bed geplaatst. De hoge stengels vallen dan vermoedelijk niet zo snel om en op een bedje kan ik de ondergrond beter onderhouden om de knollen vlotter te oogsten.