Knotwilgen

De knotwilgen die ik in het najaar van 2010 heb geplant, waren vorig jaar allemaal voorzien van een mooie kruin. Ik heb nu om de 4 bomen een exemplaar geknot. Elk jaar knot ik nu de volgende in de rij en kan zodoende elke boom om de 4 jaar knotten. De rij geeft dan echter geen kale indruk in de rij en de bijen hebben toch nog elk jaar voldoende pollen om te halen. Dit idee heb ik vorige maand weer ergens gelezen en direct interessant gevonden. De twijgen waren dit jaar natuurlijk nog niet erg dik, maar ik ga ze toch nog in de grond stoppen om de 10 cm om een levende afsluiting te creëeren. De herfstframboos is nu eveneens gesnoeid. Deze maakt zijn vruchten op hout van hetzelfde jaar en kan dus in het voorjaar worden gesnoeid. Voor het verdere verloopaan de bijenstand is het nu wachten op de bloei van crocus en toverhazelaar. De werkjes zitten er op. Vanaf maart kan er worden geploegd om de bloemenvelden in te zaaien. Tenminste van zodra de grond voldoende is opgedroogd en mijn frees niet in de bodem wegzakt. En wellicht kan er dan ook al worden rondgereden met de zitmaaier.

De produktie van de broed en honingramen is wel begonnen maar zal toch nog wel even duren. Maar ik geef me nog de ganse maand februari om deze in elkaar te lijmen en te nagelen. Om in de tweede helft van maart te beginnen heb ik nog wel een voorraad liggen.

Vorige week heb ik het schaakspel van Suske en Wiske gekocht. Dit zijn allemaal metalen figuren en pionnen. De pionnen zijn wagentjes uit de tuftufclub. De zwarte figuren zijn de booswichten en de vrienden van Suske en Wiske zijn de witte figuren. schaakspel, suske en wiske