Vliegweer voor de bijen

bodemplaat 201101schuiflade 201103schuiflade 201104

 

 

 

 

 

 

Deze namiddag vlogen de bijen enorm. Het was dringen aan het vlieggat en de meesten hadden twee enorm gele proppen stuifmeel bij. Enkele bijen hadden blijkbaar zelfs een stuifmeelbad genomen. Ze waren letterlijk helemaal geel. Bij controle van de schuiven was bij kast 1 en kast 4 goed te zien dat ze de krant al deels of geheel verwijderd hebben. Ze zijn dus al naar boven aan het sleuren. Hopelijk heben we dit jaar weer wat wilgenhoning zoals vorig jaar. Op de 2de foto is goed te zien dat ze op alle straten werken. Ze laten zich dus blijkbaar toch niet storen door het vulblok. Naar mijn bescheiden mening ziet het er goed uit. 

Ik ben ook naar het tuincentrum geweest en heb er een ‘vierkantemetertuin’ gekocht. Naast de kruidentuin, tegen het terras heb ik nu de mogelijkheid om enkele groenten te kweken. Morgen direkt beginnen en enkele slaplantjes, wat radijs en rucola uit de serre halen.