Nieuwe kasten

Vandaag ben ik bij Gamma geweest. Ze gaven 15% korting op alles vandaag. Ik was van plan om enkele platen betonplex te kopen om nieuwe kasten te maken. Er waren echter geen platen van 18mm meer op voorraad en daarom keek ik ook even naar de andere platen van 18mm. Op de hardhouten multiplexplaten, geschikt voor binnen- en buitengebruik,gaven ze momenteel zelfs 20% korting en ik heb er dus maar 2 meegebracht. Ik kan hier 4 nieuwe Kempische kasten van maken. Ook de daken en de bodems ga ik dit jaar zelf maken. De raampjes die ik nog te kort kom, zal ik dit jaar nog wel kopen. Ook de afstandhouders en het varroagaas moet ik me nog aanschaffen. Voor de 4 kasten heb ik 81,50 euro betaald voor de platen. De bleddens kosten 1,25 euro per stuk en het varroagaas in inox kost 32 euro voor een stuk van 1×1,2m. Dus voor een totaal van 123,5 euro heb ik 4 nieuwe kasten om afleggers te maken. Indien ik ze nieuw aankoop heb ik voor die prijs slechts 1 kast. Ik zal natuurlijk ook een nieuwe fotoreeks aanmaken met het verloop van de kastenbouw.