Rumtopf en spaghetti

Berekoud vandaag en sneeuw voorspeld voor de namiddag. Daarom deze voormiddag mijn visites afgehandeld en deze namiddag kan ik dan lekker binnenblijven tot het spreekuur vanavond begint.

291110 001.jpgIk heb alvast mijn kweeperenlikeur gezeefd, gefilterd en gebotteld. Twee overheerlijke flessen kweepeerrum. 

Is in elk geval zeer lekker.

 

 

 

 

 

291110 004.jpg291110 003.jpgHierna ook even de rumtopf gecontroleerd en ook die is perfect te genieten. De plasticfolie wordt gebruikt om een goede afdichting te bekomen. De vruchten drijven op de rum en ik heb het al meegemaakt dat fruitvliegjes de bovenlaag ongenietbaar maken als de pot niet goed is gesloten.

 

 

 

 

291110 005.jpgHierna even wat spaghetti gedraait voor vanavond. In het verleden gebruikte ik een manuele spaghettimolen waardoor ik eigenlijk een hand tekort had. We hebben dan maar besloten om nog enkele hulpstukken aan te schaffen voor de Kenwood en dat is echt een openbaring. Op een half uurtje heb ik 300g mooie spaghetti klaar. Mijn vrouw gaat content zijn als ze vanavond thuiskomt. En zeker als ik nog de tijd heb voor de afwas.